Türkiye Century Investment Resepsiyonu Milano’da Düzenlendi
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyıl Yatırım Resepsiyonu” Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği ve İtalya Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (İTA) ortaklığında Milano’da düzenlendi. Türk ve İtalyan iş insanlarının ilgiyle takip ettiği resepsiyonda ikili ekonomik çıkarlar ve yatırım ortamı süreçleri değerlendirildi.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları”nın Londra ve Paris’in ardından üçüncüsü 19 Haziran’da Milano’da gerçekleşti. Yatırım Ofisi Lideri A. Burak Dağlıoğlu ve İtalya İşletme Bakan Yardımcısı Valentino Valentini katılımcılara seslendi.
Konuşmasında Türkiye-İtalya bağlantılarına değindi. Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Ömer Güçlü, “Türkiye ile İtalya arasındaki bağlar, Akdeniz’deki ticari ilişkilerimiz nedeniyle çok eskilere dayanmaktadır. Geçmişten gelen bu sinerjinin de etkisiyle ikili ekonomik ve ticari ilişkilerimiz istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Nitekim geçen yıl ticaret hacmimiz 26 milyar USD ile rekor seviyeye ulaştı. Ayrıca yıllar içerisinde oluşan ortak iş kültürümüz sayesinde Türk firmaları ile birlikte ülkemizde değerli işlere imza atan İtalyan firmaları son dönemde üçüncü ülkelerdeki Türk firmaları ile başarılı ortaklıklara imza atmaktadır. Önümüzdeki dönemde de şirketlerimizin ortak bir formda başarı hikayelerini sürdüreceğine inanıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile birlikte düzenlediğimiz bu etkinlik ile firmalarımızı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.ifadeleri kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak DağlıoğluGelişen Türkiye-İtalya ekonomik ilişkilerinin iki ülkenin yatırım ortamına büyük katkı sağladığına değinerek, şunları kaydetti: Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle Milano’da düzenlediğimiz yatırımcı resepsiyonlarımıza Büyükelçiliğimiz ve İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (İTA)’nın katılımıyla İtalyan temsilcilerinin katılımıyla devam ediyoruz. İş dünyası. Ekonomi, siyaset, kültür gibi birçok alanda temel çıkarları bulunan ülkeler Türkiye ve İtalya’nın yanı sıra karşılıklı yatırım alanında da derin bir iş birliği var. Ülkemizde faaliyet gösteren 1.500’ün üzerinde İtalyan şirketi bulunmakta olup, İtalya merkezli şirketler son 20 yılda ülkemizde 5 milyar doları aşkın yatırım yapmıştır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Yüzyılına girerken, İtalyan yatırımcıların ülkemizdeki yatırımlarını artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin İtalyan firmalarına bir büyüme platformu sunduğunu, İtalyan ve Türk firmalarının üçüncü ülkelerde işbirliği yapabileceğini, sanayi ve teknoloji alanlarındaki iş ortaklığımızı daha ileriye götürmeyi hedeflediğimizi anlatıyoruz.”
Türkiye ve İtalya’nın stratejik işbirliği potansiyeline vurgu yaparak, İtalya Ticaret Bakan Yardımcısı Valentino Valentini, “İtalya ve Türkiye, halkı ve yöneticileri arasında derin, köklü ve tarihi bir bağ bulunan iki devlettir. Türkiye’de yatırımı olan ülkeler sıralamasında İtalya başı çekiyor. Ülke genelinde faaliyet gösteren İtalyan şirketleri tedarikçi bazında 7., tedarikçi bazında ise 5. sırada yer alıyor. Ayrıca, önemli ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için yüksek bir potansiyele sahibiz.İtalya’daki Türk yatırımlarının, İtalya’nın Türkiye’deki yatırımlarına göre daha az olduğu ve bu potansiyeli artıracak imkanlarımız olduğu bir gerçektir.Ülkelerimizin geleceğini inşa etmek ‘ ekonomisi, ortak çıkarları ve zorlukları belirleyerek ve yeşil güç ve dijitalleşme gibi stratejik alanlarda iş birliğimizi daha da güçlendirerek mümkün olacaktır.”söz konusu.
Sürdürülebilirlik modelinin öneminin vurgulanması Bain & Company Ortağı Armando Guastella; “ Sürdürülebilirlik, iş liderleri tarafından değer yaratmak ve yeni ürünler ve iş modelleri yaratmak için stratejik bir kaldıraç olarak görülüyor. Şimdi, bugün iş dünyası tarafından haklı olarak bir fırsat olarak anlaşılmakta, bundan sonra gerçekten sadece bir uyum sorunu ya da sadece bir prestij unsuru olarak değerlendirilemez. Yönetim grubundan kusursuz düzeyde bir taahhüt almak ve ESG konseptini şirketin karar alma sürecinin bir tür DNA’sı olarak dahil etmek, sebat etmek ve sürdürülebilirlik için net hedefler belirlemek açısından önemlidir. Bununla birlikte, hem dış hem de iç etkenlerden kaynaklanan birkaç aksilik, sürdürülebilir dönüşüm yolculuğunu hızlandırmak için hala zorluk teşkil ediyor. Bazı aksiliklere rağmen Türkiye, sürdürülebilirlik devriminin fırsatlarını değerlendirmek için iyi bir konumda. ESG tek kişilik bir oyun değil ve Türkiye; Değişimi kucaklamaya hazır genç bir iş gücü, yüksek düzeyde dijital olgunluk ve güçlü doğal kaynak kaynakları sayesinde bu maratonu kazanacak.”dedi.
Pirelli Genel Müdür Yardımcısı Kurumsal İlişkiler Aimone di Savoia Aosta ; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenen bu resepsiyonda Pirelli’yi temsilen bulunmaktan gurur duyuyorum. Pirelli’nin Türkiye’deki varlığı kesinlikle bir başarı öyküsüdür ve Pirelli bunu başta halkımız olmak üzere tüm kurum ve paydaşlarla yapılan iş birliği sayesinde başarmıştır. Pirelli bugün, Türkiye’de İstanbul’dan İzmit’e kadar tüm bölgelerde, ülke geneline yayılmış yüksek nitelikli ve tutkulu bir ekibe güveniyor.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı